POLETNA MUSAKA Z ZELENJAVO

NatisniE-pošta

Sestavine (za 6 oseb):43 32
– 500 g koruznega zdroba
– čebula
– 2 bučki
– 2 korenčka
– 200 g šampinjonov
– 2 papriki (rdeča, rumena)– 3 stroke česna
– 2 žlici kisle smetane
– 2 dl omake za pico
– 400 g ribanega sira za pico
– sol, poper, origano, bazilika

Priprava:43 33
Polento skuhamo po navodilih na embalaži. Pripravimo jo z malo manj vode, da dobimo bolj gostljato zmes. Dodamo pest ribanega sira. Skuhamo jo, ko smo zelenjavo že podušili. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke ter podušimo, začinimo in na koncu dodamo kislo smetano. Polento vlijemo v naoljen pekač. Po vrhu naložimo dušeno zelenjavo in potresemo z naribanim sirom. Po želji lahko dodamo na kockice narezano šunko. Pečemo v pečici na 250 °C približno 15 minut. Ko vzamemo iz pečice, počakamo nekaj minut, da se malo pohladi, da jo bomo lažje razrezali. Serviramo na motovilcu ali drugi zelenjavi.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij