PRIMEREN ODZIV ODRASLIH POMAGA K ZDRAVEMU RAZVOJU

NatisniE-pošta

Premalo se zavedamo, da je odziv nas odraslih ključni dejavnik pri kreiranju vzdušja in povezanosti doma. 43 34Vsak dan slišim ogromno zgodb, ki bi se lahko odvile drugače, če bi odrasli ostali odrasli in pustili otroški svet nedotaknjen. Triinpolletni Martin priteče k babici in ji razloži: »Veš, babi, sem prebral (seveda še ne zna brati), da so izumili take čevlje, s katerimi boš lahko šel peš v vesolje. Na luno.« Babi (nasmejano): »A res? Prebral si?« Martin: »Ja! V časopisu!« Babi (radovedno): »Ja, potem bo pa že res. Me zanima, kakšni čevlji so to.« Martin: »Veš, taki za v vesolje. Taki ko rakete. Da lahko z njimi navzgor po zraku hodiš. Pa nič nimajo vezalk, kar napihnejo se, ko jih daš na nogo. Ampak niso plastični. Ampak kovinski tudi ne … mogoče so iz blaga …« Martin razlaga in razlaga … Babi resno pogleda in reče: »A veš, da sem že zelo stara in si me spet nekaj novega naučil!« Martinu se čez obrazek razpotegne zadovoljen nasmeh. Babi je dobro vedela, da si Martin izmišljuje, ne zna brati in takih čevljev ni. Ampak ga je pustila v njegovi zgodbi. S tem mu je omogočila, da še naprej razvija svojo ustvarjalnost in domišljijo. Vsekakor pa je ni bilo strah, da če mu to pusti, da bo razvil nerealno sliko o svetu okoli sebe.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij