SPREMEMBA OBMOČJA OSUŠEVALNEGA SISTEMA

NatisniE-pošta

Ali se po Zakonu o kmetijskih zemljiščih lahko spremeni območje osuševalnega sistema? 43 26Ali lahko takšno spremembo predlaga tudi lastnik kmetijskega zemljišča na območju osuševalnega sistema?
Po Zakonu o kmetijskih zemljiščih je osuševalni sistem skup objektov in naprav za urejanje in vzdrževanje talnega vodnega režima ter je sestavljen iz primarne odvodnje (mreža osuševalnih jarkov) in sekundarne odvodnje (drenažna odvodnja na parcelah). Območje osuševalnega sistema se lahko spremeni na predlog izvajalca javne službe upravljanja in vzdrževanja, lastnika osuševalnega sistema ali lastnika kmetijskega zemljišča, ki izkazuje, da parcela ni del osuševalnega sistema. O spremembi območja osuševalnega sistema odloča ministrstvo, pristojno za kmetijstvo, na podlagi vloge upravičenega predlagatelja. Vlogi je treba priložiti elaborat, ki ga izdelata hidrogeolog in agronom, financira pa ga predlagatelj. Zakon o kmetijskih zemljiščih ne dopušča več gradnje novih osuševalnih sistemov.

dr. Franci Avsec, pravnik

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij