S FINANČNIM LIZINGOM ENOSTAVNO DO SREDSTEV

NatisniE-pošta

Pri lizingu je bistven hiter in enostaven dostop do sredstev za investicije v nove in rabljene premičnine,43 27 torej traktorje, kmetijsko mehanizacijo ali osebna oziroma gospodarska vozila. Če se odločite za lizing, lahko pridobite več sredstev kot pri kreditu, saj se upoštevajo tudi ostala izplačila na vaš račun. Dodatna hipotekarna zavarovanja navadno niso potrebna, ker je lastnik predmeta financiranja lizingodajalec. Višina obrokov je odvisna od predmeta financiranja, lastne udeležbe in trajanja pogodbe. Tako si lahko natančno razporedite svoje stroške in določite način odplačevanja – večina lizing hiš kmetovalcem ponuja prilagojena plačila obrokov glede na lastne prilive (kvartalno, polletno, letno). Lizingojemalec, ki je davčni zavezanec, lahko uveljavlja vračilo plačanega DDV samo, če za predmet najema velja odbitna postavka za davek. Pravica do odbitka velja za vse predmete, ki se uporabljajo za dejavnost, razen za osebna vozila. Zato davčnim zavezancem, ki lahko uveljavljajo vračilo plačanega DDV, svetujemo, da se ob sklenitvi pogodbe o finančnem lizingu z lizingodajalcem dogovorijo, da jim omogoči financiranje DDV za čas do povračila od FURS. Na ta način si lahko znižate višino zneska financiranja in posledično plačate manj obresti.

Jan Juvan, vodja prodaje premičnin, DBS Leasing

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij