DRŽAVNO OCENJEVANJE IN RAZSTAVA POTIC V ŽUŽEMBERKU

NatisniE-pošta

Društvo kmečkih žena Suha krajina – Žužemberk, Zveza kmetic Slovenije in KGZS – Zavod Novo mesto so novembra 44 392016 v Žužemberku pripravili drugo državno ocenjevanje in razstavo potic. Da je potica med najbolj prepoznavnimi simboli Slovenije, ki zagotovo ne sme manjkati na nobeni praznični mizi, se je dokazalo tudi na tekmovanju.

44 40Ocenjevalci niso imeli lahkega dela, ko so pri 62 poticah ocenjevali tako zunanji videz kot notranjost, vonj, okus in povezanost skorje, sredice in polnila. Največ potic je bilo nadevanih z orehi, našle pa so se tudi takšne s kostanjem, rožiči, kokosom, brusnicami, maslom, pehtranom in čemažem. Z zlato medaljo nagrajeno orehovo potico je spekla Saša Urbančič, sodelavka Zadružne zveze Slovenije. V. V

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij