TONI KUKENBERGER JE INOVATIVNI MLADI KMET 2016

NatisniE-pošta

Za naziv inovativnega mladega kmeta se je v letu 2016 potegovalo šest kandidatov, laskavi naziv44 38 pa je pripadel Toniju Kukenbergerju s kmetije Kukenberger iz Gorenjih Ponikev pri Trebnjem. Na govedorejski kmetiji Kukenberger mleko na domu predelajo in večino izdelkov neposredno prodajo. Toni je tako razvil inovativno prevozno molzišče za molžo na pašniku, ki je primerno za sočasno molžo štirih krav, in pokrito, kar omogoča molžo v vsakem vremenu. Tekmovanje, ki odkriva in spodbuja inovativnost pri mladih, sta organizirala Zveza slovenske podeželske mladine in Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije, nagrado pa so na slavnostni prireditvi v Veliki dvorani predsedniške palače podelili 18. novembra 2016. V. V. in A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij