KMETICA LETA 2016 JE JELKA KRIVEC

NatisniE-pošta

V Zagorju ob Savi je oktobra 2016 Zveza kmetic Slovenije pripravila tradicionalno prireditev44 37 »Izbor kmetice leta«. Naziv kmetica leta so letos podelili že trinajstič, podeljujejo pa ga za opravljeno delo in prizadevanje kmetic oziroma podeželskih žena v lokalnem in širšem okolju. Letošnja kmetica leta je postala Jelka Krivec iz Društva podeželskih žena Mirna Peč, ob prejetju naziva pa je povedala, da je biti kmetica lepo: »Največji izziv je, da si pridelujemo domačo hrano, da osveščamo ljudi, naj kupujejo domačo hrano, in da se vsi skupaj trudimo za čistejše okolje.« Krivčeva skupaj z možem dela na kmetiji, ki obsega šest hektarjev zemlje in štiri hektarje gozda, in obvlada delo z vsemi kmečkimi stroji; kosi, obrača, vozi nakladalko, dela z motorno žago. Pred leti je njena kmetija dobila priznanje za najlepše urejeno kmečko domačijo. Je tudi članica govedorejskega in vinogradniškega društva, v društvu mirnopeških podeželskih žena je že osem let članica upravnega odbora, sodeluje tudi na meddruštvenih tekmovanjih. Prireditev je potekala v znamenju 15. oktobra, svetovnega dne kmetic, ki so ga leta 2007 razglasili Združeni narodi.
V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij