110 LIP OB 110-LETNICI SEMENARNE LJUBLJANA

NatisniE-pošta

Semenarna Ljubljana letos praznuje 110 let neprekinjenega delovanja podjetja. Zimski meseci so za 44 35Semenarno Ljubljana čas intenzivnih priprav na novo spomladansko sezono. Trenutno poteka proizvodnja v dveh izmenah, delavci pa vsak mesec pripravijo več milijonov semenskih vrečic, ki bodo od januarja naprej na voljo kupcem. Letošnja sezona je bila kljub prvomajskemu snegu, ki je vrtičkarje zaustavil pri spomladanskem zagonu na vrtu, za Semenarno uspešna. Podjetje je na domačem in tudi na tujih trgih doseglo tolikšno rast, da se uvršča med hitreje rastoča podjetja v panogi. Hkrati dosega stroškovno učinkovitost z optimizacijo procesov. Da bi čim bolj ustreglo kupcem, se trudi tudi na razvojnem področju. »Pozitivno poslovanje Semenarni omogoča redno poravnavanje vseh tekočih obveznosti do dobaviteljev, države, zaposlenih, ob tem pa odplačuje še stare kredite, ki so se nakopičili pod prejšnjimi lastniki in zaradi katerih se je družba znašla v postopku prisilne poravnave. Družba bo do 6. februarja 2016 v skladu s sklepom sodišča v celoti poravnala obveznosti iz naslova prisilne poravnave. Vzporedno tečejo tudi pogajanja z bankami upnicami za reprogram starih dolgov, tako da bo družba lažje dosegala zastavljene cilje,« je povedal Aleš Šabeder, direktor Semenarne Ljubljana. Semenarna Ljubljana je ob svojem jubileju Mestni občini Ljubljana podarila 110 sadik lip, ki jih bodo v naslednjih petih letih zasadili po Poti spominov in tovarištva ter tako prispevali k ozelenitvi mesta. Novembra 2016 sta Aleš Šabeder, direktor Semenarne Ljubljana, in Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana, na Koseškem bajerju simbolično posadila prvo sadiko lipe. A. J. in V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij