NARASTEK S KOLERABO IN KOZJIM SIROM

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:44 29
800 g kolerabe
500 g krompirja
3 jajca
250 g kozjega (ali mladega) sira
20 g parmezana
50 g bučnih semen
3 žlice kisle smetane
3 dl mleka ali jogurta
sol in poper, majaron, muškatni orešček

 


Priprava:
Krompir in kolerabo olupimo, tanko narežemo in skuhamo. Kuhano pretlačimo in mlačni masi primešamo rumenjake, smetano, jogurt, na koščke 44 30zdrobljen kozji sir in začimbe. Modelčke (ali pekač) namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Iz beljakov stepemo trd sneg in primešamo masi. Z žlico napolnimo modelček do tri četrtine. Potresemo s parmezanom in po želji še z bučnimi semeni. Modelčke pečemo 25 minut pri temperaturi 180 °C, v pekaču pa 35 minut. Pečen narastek potresemo s preostankom bučnih semen. Ponudimo ga k divjačinskim jedem v omaki, golažu in paprikašu. K narastku se odlično podata brusnična marmelada in rdečo vino.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij