NAJVEČJE DARILO ZA OTROKA SMO PRISOTNI STARŠI

NatisniE-pošta

Prazniki, obdarovanja, kaj si želimo, kaj si želijo naši otroci? Veliko stvari nam bodo našteli, ampak v resnici si želijo našo prisotnost. 44 31Da si v trenutkih, ko smo z njimi, zares vzamemo čas. Jih poslušamo, skupaj z njimi počnemo stvari (tudi kuhamo in pospravljamo), izklopimo telefon in se v tem času ne pogovarjamo s prijateljico ali poslovnim partnerjem, se zanimamo za njih in njihovih zgodb ne ocenjujemo, ali so prav ali narobe, realne ali nerealne. Poskrbimo, da imamo z otrokom in vsemi družinskimi člani očesni stik, znamo v sekundi našteti pet njegovih dobrih lastnosti, se znamo z otrokom tudi zabavati in smejati. Govorim o trenutkih, ne urah časa, ki ga nimate. Naj vam opišem samo prvi trenutek z otrokom, ko se srečate po napornem delovnem dnevu: srečate otroka, ga pogledate v oči, se mu nasmehnete in rečete, da ste veseli, da je tukaj, ali dobrodošel doma ali … nekaj prijetnega, nekaj, kar mu bo dalo vedeti, da pripada v ta dom. Se ga dotaknete, ga pobožate, objamete …

Ali morda ob večerji rečete: »Dober tek, kako je lepo, da smo vsi za mizo. Hvala za hrano, ki jo imamo. Ali se je danes komu kaj prijetnega zgodilo?«
Povezovalni pogovori naredijo življenje prijetnejše, varnejše in manj stresno.
Srečno!
Svetujeta Albert in Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij