PRIZNANJA NAJSKRBNEJŠIM LASTNIKOM V LETU 2016

NatisniE-pošta

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) vsako leto izbere 14 najskrbnejših lastnikov gozdov v Sloveniji, 44 24po enega iz vsake območne enote ZGS, in jim podeli priznanja. Letošnja podelitev priznanj, ki je bila že osemnajsta po vrsti, je potekala konec novembra v Mojstrani, v Slovenskem planinskem muzeju.

Ohranitev in razvoj slovenskih gozdov sta v veliki meri odvisna od lastnikov gozdov in od njihovega skrbnega gospodarjenja s tem naravnim bogastvom. To velja še posebej v razmerah pogostih naravnih ujm, ki so jim v zadnjih letih izpostavljeni slovenski gozdovi, od katastrofalnega žledoloma v letu 2014 do velike razmnožitve škodljivcev – podlubnikov v letih 2015 in 2016. Zavod želi z izborom najskrbnejših lastnikov gozdov in podelitvijo priznanj promovirati dobro gospodarjenje v zasebnih gozdovih, ki jih je v Sloveniji kar tri četrtine, in spodbujati sodelovanje lastnikov gozdov z javno gozdarsko službo, kar je ključni pogoj za uresničevanje sonaravnega in trajnostnega gospodarjenja z gozdovi ter za uspešno sanacijo posledic naravnih ujm.

Priznanja so prejeli naslednji lastniki gozdov iz posameznih območnih enot ZGS: 44 25Agrarna skupnost Ravnik - Orlovše iz Vipave v OE Tolmin, Urška Odar v OE Bled, Franc Kavčič v OE Kranj, Andrej Kršinar ml. v OE Ljubljana, Pavel Nared v OE Postojna, Jurij Senekovič v OE Kočevje, Jože Papež v OE Novo mesto, Jože Šinkovec v OE Brežice, Mestna občina Celje v OE Celje, Ivan Ugovšek v OE Nazarje, Marija Kričej v OE Slovenj Gradec, Ivan Rebrec v OE Maribor, Janez Čuček v OE Murska Sobota in Boris Kresevič v OE Sežana.
mag. Andrej Breznikar, Zavod za gozdove Slovenije

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij