KAJ JE VALUTNO TVEGANJE?

NatisniE-pošta

Valutno tveganje je finančno tveganje in pomeni tveganje spremembe vrednosti sredstev, obveznosti, prihodkov in odhodkov iz poslovanja zaradi sprememb vrednosti ene valute v primerjavi z drugo. Razmerje med vrednostma dveh valut imenujemo valutni ali devizni tečaj. Valutnemu tveganju so najbolj izpostavljena uvozna in izvozna podjetja, ki poslujejo z državami z različno valuto. Če se med poslovanjem valutni tečaj spremeni, lahko iz tega naslova nastanejo velike finančne izgube.

Valutnemu tveganju so izpostavljeni tudi kreditojemalci, ki najemajo kredite v tuji valuti. Obrok za odplačilo kredita se lahko bistveno zmanjša ali poveča zaradi spremembe valutnega tečaja. V Sloveniji so valutnemu tveganju najbolj izpostavljeni kreditojemalci, ki so najeli kredite v švicarskih frankih. B. F.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij