OBVEZNOST PONUDBE

NatisniE-pošta

Ali lahko prodajalec kmetijskega zemljišča umakne že objavljeno in sprejeto ponudbo?44 22
Predpisi, ki urejajo zakonito predkupno pravico na kmetijskem zemljišču ali gozdu, določajo, da je prodajalec na veljavno dano ponudbo vezan (obveznost ponudbe). Tako razlagajo te predpise tudi sodišča. V primeru, ko prodajalec ni hotel skleniti pogodbe o prodaji, češ da je od objavljene in sprejete ponudbe odstopil zato, ker je v ponudbi določil prenizko ceno, je sodišče izreklo, da lahko prodajalec, če je bil dejansko v zmoti pri dani ponudbi ali če gre za očitno nesorazmerje vzajemnih dajatev, to izpodbija v pravdi pred sodiščem, če bo prišlo do spora med njim in sprejemnikom ponudbe. Po mnenju sodišča presoja ravni skrbnosti ponudnika pri oddaji ponudbe ni naloga upravnega organa, ker je imel prodajalec možnost, da pred oddajo ponudbe preveri primernost cene na portalu GURS oziroma na drugih ustreznih mestih.

dr. Franci Avsec, pravnik

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij