KZ AGRARIA KOPER NAČRTUJE NOVE PREDELANE IZDELKE

NatisniE-pošta

Na posestvu Purissima Kmetijska zadruga Agraria Koper goji paradižnike, kaki, melone, jagode in drugo ekološko zelenjavo. 44 10A ker veliko sadja in zelenjave zaradi cenejših proizvodov iz tujine ne pride na trgovske police, bi v KZ Agraria Koper radi postavili manjši obrat, kjer bi predelali sveže sadje in zelenjavo, ki ju ne prodajo. Pod blagovno znamko Purissima že sedaj ponujajo kakijevo marmelado in paradižnikovo šalšo. Želijo pa predelovati še druge tipične istrske proizvode, kot so vložene artičoke in jajčevci ter istrski česen. Oktobra 2016 so odprli vrata Primorskemu vrtičku, ki so ga na posestvu Purissima nad Ankaranom skupaj zasnovali Kmetijska zadruga Agraria Koper, Univerza na Primorskem in Primorske novice. Obiskovalci so si lahko pobliže ogledali vrtiček, poslušali predavanje o vrtu v jesenskem in zimskem času ter sodelovali na delavnici o zeliščnih soleh. Na koprski Fakulteti za matematiko, naravoslovje in tehnologijo pa so kuhali marmelado iz različnega jesenskega sadja in zelenjave ter podelili nagrade za najboljše marmelade obiskovalcev. Pokušanje so dopolnili z zeliščnimi testeninami, palačinkami, suhim sadjem, moštom in sladkimi vini.
V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij