MARTINOVANJA V ZADRUGAH

NatisniE-pošta

Letos poteka 1700 let od rojstva sv. Martina, zavetnika vinarjev, in tudi letos so 44 11zadružne vinske kleti obeležile njegov praznik. V Kmečki zadrugi Krško so s podjetjem Kostak Krško pripravili martinovanje za poslovne partnerje, predstavnike občin in sodelavce. Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj so Splošni bolnišnici Brežice predali donacijo v vrednosti tisoč evrov k zaključku zbiranja sredstev za nakup digitalnega mamografa.

V Kleti Brda so martinovo posvetili rebuli, saj ta združuje 400 briških družin, ki obdelujejo 1000 44 413hektarov vinogradov, okoli 20 odstotkov teh vinogradov pa je zasajenih prav z rebulo. Prav tako letos poteka 630 let od prve omembe te vinske sorte. Tradicionalno so opravili tudi zabijanje pip v sode in podelili priznanja članom zadruge, ki so izstopali v kakovosti vseh faz pridelave in imeli velik pridelek.
V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij