MAJA ŽIBERT, NOVA VINSKA KRALJICA SLOVENIJE

NatisniE-pošta

V Radencih je bila januarja 2017 slovesno okronana 21. Vinska kraljica Slovenije.45 30 Ta naziv letos pripada Maji Žibert iz Šentruperta. Nova vinska kraljica bo v letu 2017 združevala slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na prireditvah doma in po svetu. Vinsko kraljico sta okronala Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, in mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Ob prejetju naziva je nova kraljica poudarila, da bo nadaljevala poslanstvo svojih predhodnic in ministru zagotovila podporo vinogradnikov pri boju za slovenski teran. Maja Žibert je stara 23 let, prihaja iz Novega mesta, po izobrazbi je diplomantka turizma in nadaljuje študij v 2. letniku magistrskega študija turizma na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru v Brežicah. Je tudi prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, članica več društev, turističnih, kulturnih in prostovoljnih skupin, večkratna prostovoljka na mednarodnih prostovoljskih misijah ter aktivna pevka v glasbeni skupini Lilith. Za vino kraljice si je izbrala modro suho vino frankinjo premium letnik 2015 Vinske kleti Krško. Prireditve se je udeležil tudi Bogdan Štepec, direktor Zadružne zveze Slovenije, ki je iskreno čestital novi vinski kraljici in dejal, da ga veseli, da je »Slovenija bogatejša za novo ambasadorko slovenskih vin in vinarjev«. Štepec ob tem poudarja, da smo za promocijo Slovenije in njenih kakovostnih izdelkov odgovorni vsi, vsak državljan Slovenije. »Verjeti moramo v svoje doma pridelane izdelke, v njihovo kakovost in prodajno vrednost,« je poudaril in dodal, da »bomo samo tako lahko tudi tujce prepričali v slovenski izdelek«.
V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij