KAJ JE EFEKTIVNA OBRESTNA MERA?

NatisniE-pošta

Efektivna obrestna mera (EOM) je odstotna stopnja, ki na letni ravni odraža polno ceno posojila, to je dejansko ceno posojila, in poleg obrestne mere vsebuje vse z zakonom opredeljene stroške, povezane s posojilom. Njen izračun je odvisen od: zneska kredita, roka vračila kredita, roka črpanja kredita, števila mesečnih obveznosti, stroškov odobritve kredita, realne obrestne mere in drugih stroškov, povezanih s kreditom, ki jih plača kreditojemalec (npr. cenitev). EOM je tako kazalec vseh stroškov, ki kreditojemalcu zagotovi jasno sliko o celotni vrednosti kredita in mu omogoči primerjavo med ponudniki kreditov. Če ni stroškov posojila, je efektivna obrestna mera enaka obrestni meri. Efektivna obrestna mera se izračuna v skladu z Zakonom o potrošniških kreditih. B. F.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij