ODPRAVLJANJE ZARAŠČANJA NA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČIH

NatisniE-pošta

Vlada Republike Slovenije je januarja 2017 sprejela Uredbo o izvajanju ukrepa odpravljanje 45 9zaraščanja na kmetijskih zemljiščih. Izvajanje ukrepa bo omogočilo hitrejšo ponovno vzpostavitev kmetijskih zemljišč, primernih za kmetijsko pridelavo, saj je nujno treba zaustaviti nenehno zmanjševanje obsega kmetijskih zemljišč, ki so nenadomestljiv vir za zagotavljanje prehranske varnosti prebivalstva. Podpora bo namenjena povračilu stroškov, nastalih pri čiščenju zaraščenih površin, torej, pri odpravljanju zaraščanja z agromelioracijskimi deli, kot so krčitev grmovja in dreves, izravnava zemljišča in odstranitev kamnitih osamelcev. Prvi razpis, predvidoma v višini 300.000 evrov, bo objavljen v letu 2017. Finančna pomoč bo izplačana kot enkratni pavšalni znesek 3000 evrov na hektar kmetijskega zemljišča v zaraščanju, s tem da je v uredbi opredeljena najmanjša strnjena površina 0,3 hektarja, za katero se lahko dodeli pomoč, ter postavljena omejitev, da so posamezna zemljišča predmet podpore le enkrat v obdobju desetih let. Pogoje po tej uredbi predvidoma izpolnjuje več kakor 12 tisoč hektarjev kmetijskih zemljišč. Po MKGP povzela V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij