ZAČETEK POSVETOVANJA O SKUPNI KMETIJSKI POLITIKI PO LETU 2020

NatisniE-pošta

S februarjem 2017 je Evropska komisija začela z javnim posvetovanjem za posodobitev in poenostavitev skupne kmetijske politike (SKP) po letu 2020. Za ta namen so na spletni strani Evropske komisije pripravili vprašalnik, ki ga lahko izpolni vsa zainteresirana javnost: kmetje, državljani, organizacije in drugi. Javno posvetovanje bo potekalo do 2. maja 2017. Od zadnje reforme SKP leta 2013 se kmetijstvo Evropske unije sooča z novimi izzivi, kot so negotovosti na trgu, padajoče cene, nove mednarodne zaveze o podnebnih spremembah in trajnostnem razvoju. Ker si SKP prizadeva prilagoditi družbenim spremembam, novim izzivom kmetijstva in podeželskih območij, zmanjšati upravno breme in povečati prispevek SKP k političnim prednostnim nalogam Komisije, s ciljem trajnostnega razvoja in pariškemu podnebnemu sporazumu, je posodobitev politike nujna. Odgovori na vprašalnik bodo Komisiji v pomoč pri opredelitvi prihodnjih prednostnih nalog na področju kmetijske politike. Konec leta 2017 pa bodo pripravili ugotovitve o trenutnem stanju SKP in možnih ciljih politike. Več na http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-187_sl.htm. V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij