GRATINIRAN MLADI KROMPIR S SKUTO IN DROBNJAKOM

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:46 30
– 500 g mladega krompirja
– 100 g skute
– 100 g slanine
– 3 žlice kisle smetane
– groba morska sol
– poper, sveži drobnjak

Priprava:
Mladi krompir operemo in ostrgamo. Narežemo ga na rezine in damo kuhati v hladno vodo. Kuhamo 15 minut. 46 31Posebej v vroči ponvi popražimo slanino, del slanine pustimo za dekoracijo, na preostali slanini popečemo krompir. Ob koncu dodamo kislo smetano ter pretlačeno skuto. Dobro premešamo in serviramo na krožnik. Potresemo ga s popečeno slanino ter fino narezanim drobnjakom. Krompir lahko samo pečemo, vendar bo kuhan bolj sočen. Pred serviranjem lahko krompir potresemo z ribanim sirom in zapečemo v pečici. Mlad krompir je hitro kuhan, zato ga ne prekuhajte! Pa dober tek!

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij