STE PRIDOBILI NEPOVRATNA SREDSTVA, NIMATE PA RAZPOLOŽLJIVIH SREDSTEV ZA IZPELJAVO NALOŽBE?

NatisniE-pošta

Dostop do finančnih virov je eden od glavnih izzivov za nadaljnji razvoj podeželja in posamezne kmetije. 46 22Nepovratna sredstva predstavljajo eno od možnosti za delno povračilo investiranih sredstev, tovrstni viri pa so na voljo preko raznih razpisov.


V primeru, da ste pridobili odločbo o pravici do sredstev iz naslova javnih razpisov, lahko najamete kratkoročni kredit za izpeljavo naložbe. Prejemnike sredstev financiramo v času od začetka investicije pa vse do izpolnitve pogojev črpanja pridobljenih sredstev. Največja prednost je v čim hitrejšem začetku in uspešnem zaključku investicije. V osnovo za določanje kreditne sposobnosti se šteje znesek odobrenih nepovratnih sredstev, razviden iz odločbe o pravici do sredstev, specifikacije prijavljenih stroškov in odobrenih sredstev po namenih ter odločbe za plačilne pravice oziroma odločbe za kmetijske površine. Praviloma so to kratkoročni krediti do enega leta, višina zneska pa je odvisna od ocene tveganja, ki jo izdela finančna institucija. Največkrat je mogoče pridobiti od 90 do 95 odstotkov nepovratnih sredstev. Kredite je mogoče porabiti zgolj za namene, določene z odločbo. Oblike zavarovanja tovrstnih kreditov predstavljajo: menično zavarovanje, odstop terjatev iz naslova nepovratnih sredstev ter vpis zastavne pravice na nepremičnine v ustreznem vrednostnem razmerju, glede na odobren kredit.

Dokumentacija za pridobitev kredita zajema vlogo, potrdilo o statusu kmeta, izpis iz registra kmetijskih gospodarstev KMG-MID, dokumentacijo o dosedanjem poslovanju ter drugo dokumentacijo, potrebno za odobritev kredita. Izkušnje koristnikov premostitvenih kreditov v preteklosti so več kot pozitivne, saj so skupaj s finančno institucijo, ki jih je spremljala ves čas izpeljave projekta, uspeli uspešno zaključiti številne projekte in s tem ustvarili nove pogoje za nadaljnji razvoj podeželja. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki 01 4727 431 ali v 83 poslovalnicah banke.

Jana Vehovec,
Sektor podpore poslovni mreži Deželne banke Slovenije

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij