RAZPRAVA O PRIHODNJI SKUPNI KMETIJSKI POLITIKI SE ZAČENJA

NatisniE-pošta

Po javni razpravi Evropske komisije, ki je trajala do začetka maja, so se v Sloveniji začele aktivnosti in delavnice na temo prihodnje skupne kmetijske politike in stališč Slovenije. Prva delavnica z nevladnimi partnerji je potekala na Lukovici, kjer so se različni udeleženci seznanili z izzivi prihodnje skupne kmetijske politike skozi prizmo danosti slovenskega kmetijstva, pregledali ključne vsebinske poudarke razprave o prihodnji organiziranosti skupne kmetijske politike ter se seznanili z možnimi scenariji razvoja, prednostmi in tveganji njihove uveljavitve za Slovenijo. V sklopu petih delavnic, ki so obravnavale ključne problemske sklope (stabilnost poslovanja in odpornost, okolje, verige vrednosti, povezovanje in sodelovanje, kmetija prihodnosti in vitalno podeželje), so udeleženci iskali rešitve in izrazili svoja razmišljanja, kako v prihodnje stanje izboljšati in prilagoditi potrebam slovenskega kmetijstva. Zaradi obsežnosti in zahtevnosti problematike se bo razprava nadaljevala. Ugotovitve in predlogi bodo izhodišče za pripravo stališč Slovenije do nove skupne kmetijske politike. A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij