KMETIJSTVO PRIZADELA POZEBA

NatisniE-pošta

Konec aprila 2017 je slovensko kmetijstvo že drugo leto zapored prizadela pozeba,46 3 ki je najbolj uničila pridelek sadnega drevja, vinsko trto, povrtnine, oljno ogrščico, ozimna žita, zgodnji krompir in akacijo. Temperature so se spustile tudi do minus 8 stopinj Celzija, prizadeta pa je bila celotna Slovenija, razen delov Primorske in nekaterih višje ležečih krajev, kjer zaradi naravno nižjih temperatur rastline v tem času še niso bile razvite. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, si je skupaj z ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter predstavniki nevladnih kmetijskih organizacij ogledal prizadete kmetije in podjetja v Savinjski dolini. Na skupnem srečanju so oblikovali posebno ekspertno akcijsko skupino, ki bo pripravila načrt za odpravo posledic pozebe. »Številne kmetije so že drugo leto zapored zaradi pozebe ostale brez pridelka, zato jim je nujno treba priskočiti na pomoč takoj,« je po ogledu škode poudaril Vrisk in dodal: »Pomembno je prizadetim takoj izplačati škodo po pozebi ter poiskati dolgoročne rešitve tako v smeri gradnje oroševalnih sistemov, večjega sofinanciranja in oblikovanja drugih mehanizmov pomoči.«
A. J., V. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij