O ŠAMPIONKI MODRI FRANKINJI IN NOVI CELOSTNI PODOBI KLETI KRŠKO

NatisniE-pošta

Na letošnjem mednarodnem Festivalu modre frankinje, ki je potekal junija 2017 v Sevnici, je blestela zadružna klet47 39 Kmečke zadruge Krško, ki je z modro frankinjo premium letnika 2015 postala prvak festivala. Naziv prvaka ji je prisodila komisija izmed 116 ocenjevanimi vzorci vinarjev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije. Sicer pa si je modro frankinjo premium 2015 za protokolarno vino v svojem mandatu izbrala tudi aktualna vinska kraljica Maja Žibert. Krška klet, ki bo drugo leto praznovala častitljivih 90 let, skrbi za ohranjanje tradicije, a si hkrati ves čas prizadeva k tehnološkemu napredku in nadgradnji kakovosti svojih vin, zato so se odločili za prenovo celotne grafične podobe in logotipa kleti ter spremenili ime iz Vinske kleti Krško v Klet Krško, vinski program pa razdelili v pet samostojnih linij. »Še posebej pa smo veseli, da je konec lanskega leta priznani nemški referenčni laboratorij potrdil, da je modra frankinja izvorno slovensko vino,« je na novinarski konferenci ob predstavitvi novosti in vinskega prvaka modre frankinje povedal direktor Kleti Krško, Janez Živič. B. J.

Minister za zdravje opozarja: »Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij