JAJČEVCI NA ŽARU S PARADIŽNIKOM, BAZILIKO TER MOCARELO

NatisniE-pošta

Sestavine za 2 osebi:47 34
• 1 jajčevec
• sok pol limone
• 2 paradižnika
• 200 g mocarele• 2 žlici olivnega olja
• 1 strok česna
• sol, poper, sveža bazilika

Priprava:
Jajčevec operemo in narežemo na 1 cm debele rezine, jih posolimo in pokapamo z limoninim sokom. Počakamo nekaj časa, da se odcedi nekaj vode. Nato jih na papirnati brisači osušimo in v vroči namaščeni ponvi ali na žaru na hitro popečemo ter na koncu malo posolimo. Zložimo na ploščo in nanje položimo tanko rezino paradižnika in rezino mocarele. Pokapamo jih z olivnim oljem ter posolimo po okusu. Po vrhu razporedimo natrgane liste sveže bazilike. Jed se odlično poda vsem vrstam mesa na žaru ali kot samostojna jed.

Nasvet:
Na žaru popečene jajčevce lahko uporabite za pripravo odličnega namaza ali kot dodatek k jedem. Jajčevce brez olupka popecite47 35 na žaru, vedno jih pokapajte z limono, da ne potemnijo. Nato pripravite majonezo iz rumenjaka, ki mu počasi dolivate olivno olje, na koncu pa dodajte še malo gorčice, soli in popra. Jajčevce skupaj z majonezo spasirajte v gladek namaz. Lahko mu dodate še maslo in dobite primerno zabelo za mesne jedi in kot prilogo k zelenjavi.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij