OTROŠKI IN MLADINSKI TRANSAKCIJSKI RAČUNI

NatisniE-pošta

Pod budnim očesom staršev se lahko naši najmlajši družinski člani naučijo skrbnega ravnanja z denarjem že od malih nog. 47 28Otroški transakcijski račun, na katerega se polagajo prihranki iz hranilnika in žepnina, lahko starši oziroma skrbniki otroka odprejo že ob njegovem rojstvu, vodenje računa pa je praviloma brezplačno.


Z dopolnjenim šestim letom starosti si naši otroci lahko že uresničijo kakšno željo in opravijo prve nakupe z bančnimi karticami ali pa imajo vpogled v stanje na računu preko bančnega avtomata ter tako pridobijo prve izkušnje na področju plačevanja blaga in storitev. Pred vrati je novo šolsko oziroma študijsko leto, ob oddaji vloge za pridobitev štipendije mladostnik potrebuje tudi bančni račun. Odprtje transakcijskega računa za mlade omogoča enostaven dostop do denarja, preverjanje stanja na računu in plačevanje računov preko spletne in mobilne banke ter hkrati tudi možnost oblikovanja prvega varčevanja. Dvigi gotovine in vpogledi v stanje na mladinskih računih na bankomatih vseh bank v Sloveniji in v evroobmočju so brezplačni. Ko pa se zgodi, da denarja na računu zmanjka, pa tudi že mladostniki lahko zaprosijo za odobritev limita. Uporaba računov za mlade je mogoča do dopolnjenega 27. leta starosti. Ob otvoritvi računa je treba predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko uporabnika računa ter morebitnega skrbnika oziroma zakonitega zastopnika, rojstni list v primeru odpiranja mladinskega računa oziroma potrdilo o šolanju, veljaven indeks ali veljavno študentsko izkaznico v primeru odpiranja študentskega računa. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki 01 47 27 100 in v 83 poslovalnicah banke ter na spletnih straneh www.dbs.si.

Jana Vehovec, Sektor podpore poslovni mreži Deželne banke Slovenije

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij