AKTUALNI JAVNI RAZPISI SEPTEMBER 2017

NatisniE-pošta

Javni razpis – podpora za horizontalno in vertikalno sodelovanje med udeleženci v dobavni verigi za vzpostavitev in razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov ter za promocijske dejavnosti na lokalni ravni.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 2. junija 2017, objavilo v Uradnem listu RS dva javna razpisa, katerih namen je podpreti projekte, ki spodbujajo sodelovanje med kmetijskimi gospodarstvi in drugimi akterji s ciljem razvoja lokalnih trgov in kratkih dobavnih verig ter diverzifikacije dejavnosti na kmetiji v povezavi z izobraževanjem o okolju in hrani oziroma zdravstvenim, socialnim in invalidskim varstvom. Javna podpora znaša do 100 odstotkov upravičenih stroškov. Oddaja vlog na oba javna razpisa je mogoča od 26. 6. 2017 do 29. 9. 2017 do 24. ure.
Več

Javni razpis za podukrep 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2017
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 28. julija 2017 v Uradnem listu RS objavilo Javni razpis iz naslova podukrepa 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2017, ki je namenjen vsem vrstam naložb na kmetijskih gospodarstvih razen nakupu kmetijske mehanizacije in je primeren za manjše kmetije, fizične osebe, skupine kmetov, ki izvajajo kolektivne naložbe, samostojnim podjetnikom posameznikom in pravnim osebam. Javna podpora znaša do 30 % in se ob izpolnjenih pogojih lahko poveča do 50 %. Oddaja vlog na oba javna razpisa je mogoča od 21. 8. 2017 do vključno 29. 11. 2017 do 24. ure. Več ter na spletnih straneh www.program-podezelja.si.

Javni razpis za podukrep 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2017
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 28. julija 2017 v Uradnem listu RS objavilo Javni razpis iz naslova podukrepa 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2017, ki je namenjen predelavi ali trženju kmetijskih proizvodov za kmetije, samostojne podjetnike posameznike ter mikro, mala in srednja podjetja. Javna podpora znaša do 30 % in se ob izpolnjenih pogojih lahko poveča do 50 %. Oddaja vlog na oba javna razpisa je mogoča od 21. 8. 2017 do vključno 30. 11. 2017 do 24. ure. Več ter na spletnih straneh www.program-podezelja.si.

Terminski načrt objave javnih razpisov
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v drugi polovici letošnjega leta predvidoma objavilo 14 javnih razpisov v višini skoraj 83.000.000 EUR. Gre za drugi cikel javnih razpisov iz PRP 2014–2020 v letošnjem letu. Spomladi 2018 pa bo sledil še javni razpis za naložbe v predelavo/trženje in razvoj kmetijskih proizvodov za dopolnilne dejavnosti, mikro, majhna in srednje velika podjetja ter za blaženje podnebnih sprememb v predvideni skupni vrednosti 25 milijonov EUR. Okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za ukrepe PRP do konca leta 2017 se nahaja na povezavi.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij