74 LET TEDNIKA KMEČKI GLAS IN IZID NOVE KNJIGE SKRIVNOSTI DOBREGA VINA

NatisniE-pošta

Časopisno-založniška družba Kmečki glas je 74-letnico izhajanja našega 47 10najstarejšega slovenskega tednika s področja kmetijstva in podeželja Kmečki glas obeležila 1. junija 2017 z izidom nove knjige Skrivnosti dobrega vina avtorice Tatjane Košmerl. Vlado Kozak, prvi urednik časopisa Kmečki glas, je 1. junija 1943 v odmaknjeni hiši v kočevski vasici Rampoha, napol porušeni v vojni, na pisalni stroj natipkal in uredil prvo številko Kmečkega glasu. Časopis je takrat obsegal deset ciklostiranih strani in je sprva izhajal občasno, pozneje pa redno vsako sredo. Sveže stiskan časopis še vedno, že 74 let, izhaja tedensko – vsako sredo. Ob tedniku je leta 1947 začela Založba Kmečki glas izdajati prve broširane knjige. Danes slovenskemu bralcu ponujajo več kot 170 naslovov poljudnostrokovnih in leposlovnih knjig. Pozneje so se tedniku in knjigam Založbe Kmečki glas pridružile še revije Moj mali svet, Revija o konjih, Tehnika in narava. B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij