VINOGRADNIKI IN VINARJI MORAJO BITI IZENAČENI NA TRGU

NatisniE-pošta

Strokovni odbor za vinogradništvo, ki deluje v okviru Zadružne zveze Slovenije, je na julijski seji 47 9obravnaval aktualno problematiko vinogradnikov in vinarjev ter razmere v panogi. Opozoril je na težave, s katerimi se srečujejo zadružne vinske kleti na trgu. Predvsem je to neenakopravna obravnava zadružnih vinskih kleti ter malih vinogradnikov in vinarjev na področju obdavčitve. Zato so člani odbora zahtevali, da se ta problematika nemudoma uredi in zagotovi enakopraven položaj vseh vinogradnikov in vinarjev na trgu. Člani odbora so predlagali ministrstvu tudi, da se vse vino, ki se prodaja na trgu, označi z znamkicami oziroma ustrezno registrira. Opozorili so tudi na padanje cene vina na domačem trgu, pozvali k realni oceni škode po pozebi in k spremljanju razmer v vinogradih. Spregovorili so tudi o trsničarstvu v Sloveniji. M. P.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij