VEČ LOKALNE HRANE V JAVNE ZAVODE

NatisniE-pošta

V Sloveniji je okoli 800 javnih ustanov, ki naročajo hrano preko sistema javnih naročil v vrednosti več kot 100 milijonov evrov na leto. Zakonodaja s področja javnega naročanja omogoča oskrbo javnih zavodov z lokalno pridelano hrano, oblikovati pa je treba poslovni model, ki bo omogočil njeno izvajanje v praksi. V naslednjih mesecih bo vzpostavljen informacijski sistem, ki bo v pomoč javnim zavodom pri pripravi javnega naročila. Na pobudo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je sredi julija 2017 potekal sestanek na temo oskrbe javnih zavodov z lokalno slovensko hrano. Na srečanju so se zbrali predstavniki ministrstva in vodilni vseh ključnih kmetijskih organizacij Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter predstavniki regionalnih razvojnih agencij in drugi. Predstavili so izkušnje in poglede posameznih deležnikov v zvezi z oskrbo s hrano v javnih zavodih ter težave, s katerimi se srečujejo. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, je poudaril pomen zadrug pri odkupu kmetijskih pridelkov s kmetij in oskrbi javnih zavodov ter predlagal organizacijo regijskih posvetov. A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij