ZADRUGE USPEŠNE NA MEDNARODNEM OCENJEVANJU ŽIVIL IN PIJAČ AGRA

NatisniE-pošta

Na letošnjem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je Vinska klet Goriška Brda prejela naziv 47 4šampion za suho nearomatično belo vino, za vino Rebula Bagueri Superior 2013. Prejela je še štiri zlate medalje in devet srebrnih medalj. Kmetijska zadruga Vinakras Sežana je prejela naziv šampion za vino teran PTP, za izbrani teran elite 2016. Za svoja vina oziroma penine je prejela šest zlatih in osem srebrnih medalj. Kmečka zadruga Krško je prejela veliko zlato medaljo za Sauvignon suhi jagodni izbor, dobila pa je še tri zlate in štiri srebrne medalje. Vinska klet Metlika je prejela veliko zlato medaljo za Kolednik sauvignon sji, prejela pa je še pet zlatih in sedem srebrnih medalj.

Potekalo je tudi 31. Mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov, kjer so velike zlate medalje in medalje drugih barv za svoje izdelke prejele zadružne mlekarne Mlekarna Celeia, Mlekarna Planika in Pomurske mlekarne. Pomurske mlekarne so dobile šampiona za Slovensko čajno maslo, UHT homogenizirano sladko smetano, 33% m.m. in posneto mleko v prahu. V okviru 38. Mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov je na ocenjevanju sodelovalo 47 533 podjetij z 239 izdelki. Priznanja in medalje so prejele tudi tri zadruge. Kmečka zadruga Sevnica je prejemnica zlate medalje za panceto krškopoljskega prašiča in srebrne medalje za prekajeno šunko s kožo, Sevniško tradicionalno salamo in Sevniško salamo – krškopoljka.

Kmetijska zadruga Rače je prejemnica zlate medalje za tržno ponudbo za zorjeni goveji rostbif in srebrne medalje za domačo suho šunko in Stankotovo pašteto, KZ Krka pa je prejemnica srebrne medalje za Belokranjsko klobaso in bronaste medalje za tlačenko in hrenovke. V okviru 21. Mednarodnega ocenjevanja sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod je sodelovalo 23 podjetij s 97 izdelki, med njimi tudi Kmetijska zadruga Šaleška dolina, ki je prejela veliko zlato medaljo za 100 % sok jabolko in aronija Slodar. Dobitnikom medalj iskreno čestitamo. A. J.

Minister za zdravje opozarja: »Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij