AGRA, SVEŽA ŽE PETINPETDESETIČ!

NatisniE-pošta

47 nJubilejni sejem AGRA, največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi, bo postregel s številnimi novostmi na področju kmetijstva in živilstva, z atraktivnimi razstavami kmetijskih živali in z vzorčnimi rastlinskimi nasadi. Od sobote, 26. avgusta, do četrtka, 31. avgusta 2017, se bo v Gornji Radgoni predstavilo več kakor 1800 razstavljavcev iz 36 držav na skupaj 71.300 m2 razstavnih površin. Država partnerica sejma bo Kitajska.

AGRA bo ponujala vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske in gozdarske mehanizacije, novosti na področju opreme in sredstev za pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in izdelke slovenske živilskopredelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Sejem bodo popestrile predstavitve avtohtonih živali, govedi, konjev, prašičev in drobnice, čebelarstva, malih živali in rib. Kot novost pri govedorejski razstavi bodo v nedeljo ob 11. uri otroci tekmovali v vodenju teličkov na AGRA JUNIOR POKALU. Vsakodnevni nastop živali na maneži bodo spremljali strokovni komentarji rejcev, ki bodo svoje odlične izdelke tudi nudili v pokušino in prodajo. Po osrednjem, permakulturnem in demonstracijskem vrtu ter trajnih nasadih bodo vsak dan potekali strokovno vodeni ogledi. Nagrajeni izdelki z mednarodnih ocenjevanj kakovosti bodo v pokušnjo pri posameznih razstavljavcih ter v Agrini kuhinji v hali C. Vino Slovenija Gornja Radgona vabi na strokovno vodene degustacije v 47 3Vinski hram in individualne pokušnje v halo C3. Na Agrini tržnici v hali C bo mogoče kupiti različne prehranske dobrote, pijače, posladke, naravno kozmetiko in rokodelske izdelke. Strokovnjaki vabijo s praktičnimi nasveti, k poučni zabavi pa prireditve, kot so državno sekaško tekmovanje, srečanja kmečkih žena in podeželske mladine, izbor najtežje buče, tekmovanje v vlečenju vrvi in v plesanju polke ... Dobro bo poskrbljeno tudi za otroke, ki bodo lahko ustvarjali z naravnimi materiali, spoznavali vrt, raziskovali sejemsko učno gozdno pot in si ogledali živali na sejmu. Več o doživetjih sejma AGRA na www.pomurski-sejem.si
M. M.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij