NOVI SPLETNI STRANI WWW.PREHRANA.SI IN WWW.NASASUPERHRANA.SI

NatisniE-pošta

V poplavi različnih informacij in nasvetov o hrani in prehrani, ki so si včasih nasprotujoči ali celo zavajajoči, je težko izbrati, kateremu spletnemu viru zaupati. Verodostojne, strokovne in razumljive informacije s področja hrane in prehrane objavljata nacionalni spletni strani www.prehrana.si in www.nasasuperhrana.si.
Prehrana.si je nacionalni portal o hrani in prehrani, ki je nastal v okviru izvajanja ukrepa vzpostavitve spletnega mesta za zagotavljanje strokovnih in razumljivih informacij s področja prehrane, predvidenega v Resoluciji o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015–2025. Izvajalca programa sta Inštitut za nutricionistiko in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), sofinanciranje pa je zagotovilo Ministrstvo za zdravje RS v okviru razpisa za izvajanje programov varovanja in krepitve zdravja. Na voljo so prehranska priporočila, podatki o hranilni sestavi živil s poudarkom na sezonsko dostopnih živilih, novice s področja prehrane, podatki o varnem rokovanju z živili, izsledki novih raziskav, pojasnili pa bodo tudi različne mite o prehrani. Prehranske nasvete so pripravili za različne skupine, kot so nosečnice, otroci, mladostniki, vegani, vegetarijanci, pripravljajo še nasvete za starejše, športnike in skupine s posebnimi prehranskimi potrebami. Vsebine pripravljajo slovenski neodvisni prehranski strokovnjaki z različnih institucij oziroma jih povzemajo po verodostojnih virih. Portal ne ponuja storitev oglaševanja in komercialnega obveščanja. Nacionalni projekt »Naša super hrana« pa je skupni projekt države in kmetijskih sektorjev, ki so vstopili v promocijo. Spletna stran www.nasasuperhrana.si je namenjena promociji lokalno pridelane in predelane hrane. Na njej najdete informacije o lokalni hrani, prehranske nasvete, sheme kakovosti, informacije o lokalnih proizvajalcih in še mnogo več. B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij