POŠIRANE HRUŠKE V RDEČEM VINU

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:48 37

 4 hruške
 100 g orehovih jedrc
 4 čajne žlice medu
 250 ml smetane za stepanje
 500 ml rdečega vina
 3 žlice sladkorja

Priprava: Hruške olupimo in razpolovimo ter odstranimo peščišče. V kozico vlijemo vino in dodamo polovičke hrušk ter jih pokuhamo 5 minut. Polovico vina odlijemo, k drugi polovici pa dodamo sladkor in ga povremo, da postane gost kot sirup. Hruške položimo na krožnik, potresemo z grobo sekljanimi orehi, prelijemo z medom in povretim vinom ter okrasimo s stepeno sladko smetano. Okrasimo lahko z listi sveže mete, po želji zraven serviramo vaniljev sladoled.

Uživajte ob odlični praznični sladici!

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij