60 LET MLEKARNE PLANIKA KOBARID

NatisniE-pošta

Mlekarna v Kobaridu je bila zgrajena leta 1957. Začela je s sirarstvom, pozneje pa tudi s proizvodnjo jogurtov. 48 12Med prvimi siri, ki so jih izdelovali v nekdanji mlekarni, je bil sir Tolminc, ki ga izdelujejo še danes in na katerega so izjemno ponosni. Mlekarna Planika se danes lahko pohvali s široko paleto proizvodov, razvejanim trgom, predvsem pa je eno od pomembnejših podjetij v regiji in ključna pospeševalka kmetijstva na celotnem Posočju. Na slovesnosti ob praznovanju 60. obletnice delovanja v septembru 2017 je direktorica Mlekarne Planika Anka Miklavič Lipušček povedala: »Mlekarna Planika zaposluje 68 delavcev. Sestavljena je iz več delov, ni samo predelava mleka. Na svojem dvorišču imamo trgovino in muzej, imamo tudi svoje lastno ekološko posestvo v Bovcu, ki ga ravno zdaj urejamo. V našo zadrugo oddaja mleko preko Kmetijske zadruge Tolmin 100 kmetov, ki delujejo na območju Posočja ter Cerkljansko-Idrijskega.« Mlekarna Planika večino mleka in mlečnih izdelkov proda na slovenski trg, vključena je v vse večje trgovske verige, vse bolj pa išče priložnosti tudi v Italiji. In kot še dodaja direktorica: »Naša mlekarna sledi enemu in edinemu cilju, zaradi katerega je bila pred 60 leti tudi ustanovljena – to je odkupiti vse mleko, ki je pridelano v tej dolini. Ob tem pa se zavedamo, da je kakovost naših izdelkov za našega kupca najpomembnejša.« B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij