ZAVEZA MLEKARN ZA ZNIŽANJE SLADKORJA V MLEČNIH IZDELKIH

NatisniE-pošta

Sedem podjetij iz mlečnopredelovalnega sektorja je konec lanskega leta na Gospodarski zbornici Slovenije 48 7podpisalo listino zavez odgovornosti, s katerimi želijo opozoriti na svojo proaktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev nacionalne prehranske politike. Mlekarne Planika Kobarid, Loška mlekarna, Mlekarna Celeia ter Mlekarna Krepko, Pomurske mlekarne, Ljubljanske mlekarne in vipavski Ekolat so se s podpisom listine med drugim zavezali k izboljšanju sestave nekaterih kategorij mlečnih izdelkov, predvsem tistih, ki vsebujejo dodani sladkor. Njihov cilj je zmanjšati vsebnost dodanega sladkorja v izbranih kategorijah mlečnih izdelkov, in sicer za 10 % do konca leta 2020.
B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij