SPREJET DOGOVOR O DOBAVI ZELENJAVE IN PRAVILIH ZA PREVZEM ZELENJAVE

NatisniE-pošta

Člani Odbora zelenjavne verige, ki ga sestavljajo predstavniki Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, G.I.Z. Slovenska zelenjava in predstavniki dveh trgovcev, Mercatorja in Tuša, so v drugi polovici leta 2017 sprejeli dva dokumenta, Dogovor o dobavi zelenjave in Pravila za prevzem zelenjave, ki urejata medsebojna razmerja pri dobavi in prevzemu zelenjave ter bosta v pomoč tako pridelovalcem zelenjave kot trgovcem. Dokumenta sta prva tovrstna dokumenta v Sloveniji, ki v razmerju kmet-dobavitelj-trgovec urejata pravila igre pri dobavi in prevzemu zelenjave.

Partnerji zelenjavne verige so oblikovali tudi Dogovor o informiranju potrošnikov. Ker ima lokalno pridelana zelenjava, obrana v času zrelosti ter še sveža dostavljena na prodajna mesta, višjo hranilno vrednost, se predstavniki zelenjavne verige strinjajo, da je pri trženju treba potrošnika informirati in z označbami zagotoviti ustrezno prepoznavnost slovenske zelenjave. Potrošnika je treba seznanjati o shemah kakovosti ter tudi o pomenu uživanja sezonske zelenjave in možnostih njene uporabe.
B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij