NAŠA DEDIŠČINA: KJER PRETEKLOST SREČA PRIHODNOST

NatisniE-pošta

Na predlog Evropske komisije, je48 4 Evropski parlament aprila 2017 potrdil in razglasil leto 2018 za Evropsko leto kulturne dediščine. Osrednji slogan Evropskega leta kulturne dediščine, ki se glasi "Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost", želi spomniti, da nam kulturna dediščina pomaga razumeti preteklost in ustvariti boljšo prihodnost. Kulturna dediščina je del nas, del okolja in družbe v kateri živimo. Spremlja nas povsod, v domovih, stavbah vasi in mest, bogata bera dediščine nas vabi v splošne knjižnice, muzeje in galerije, vse do arheoloških najdišč. Vonj dediščine pa veje tudi iz tradicionalnih veščin in obrti, šeg in navad, iz tradicionalnih jedi, vtkan je v zgodbe in pesmi naših dedkov in babic in filmov, ki jih gledamo. Cilj Evropskega leta kulturne dediščine je povečati zavedanje o pozitivnih učinkih, ki jih ima evropska kulturna dediščina na gospodarstvo, družbo, turizem, zaposlovanje, mednarodne odnose, kulturno raznolikost, vključenost v družbo in medkulturni dialog. V letu 2018 bodo po vsej Evropi potekali številni dogodki in projekti, organizirani z namenom vzbuditve zanimanja za kulturno dediščino v javnosti, še posebej pri otrocih in mladih. V Sloveniji aktivnosti v zvezi Evropskim letom kulturne dediščine koordinira Ministrstvo za kulturo RS, ki je v ta namen pripravilo tudi spletno stran: http://www.zvkds.si/sl/elkd.
Povzela B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij