DO KAKOVOSTNEGA IZVAJALCA DEL V GOZDOVIH S POMOČJO PLATFORME MOJGOZDAR.SI

NatisniE-pošta

V zadnjih letih beležimo izrazito povečanje števila izvajalcev del v gozdarstvu, kar predstavlja večjo konkurenco na trgu.49 30 Zaradi hitrih sprememb in pojavljanja vedno novih izvajalcev je verjetnost zlorabe in prevare večja. V podporo uporabnikom storitev, predvsem manjšim lastnikom gozdov, ki redkeje potrebujejo usluge in nimajo izkušenj z gospodarjenjem z gozdom, je Gozdarski inštitut Slovenije razvil spletni sistem MojGozdar.si, ki trenutno vsebuje kontaktne podatke za več kot 1000 pravnih subjektov, ki nudijo gozdarske storitve. V sistem MojGozdar.si so vključeni vsi izvajalci, ki so pravne osebe in so pristojni gozdarski inšpekciji izkazali, da izpolnjujejo minimalne pogoje.

 

Poleg subjektov, ki izvajajo sečnjo, spravilo in gojitvena dela,49 31 pa so v sistem vključeni tudi tisti, ki ponujajo storitve prevoza lesa, izdelave sekancev in gozdnega gradbeništva. Prednost sistema MojGozdar.si je možnost neposrednega pošiljanja povpraševanja izbranim izvajalcem del, v prihodnje pa bo sistem nadgrajen s koristnimi podatki za lastnike gozdov (npr. modelne pogodbe, pomembna zakonodaja). Registracija in uporaba sta brezplačni za vse uporabnike in dostopni s klikom na www.mojgozdar.si.
Zapisala Matevž Triplat in dr. Nike Krajnc, Gozdarski inštitut Slovenije

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij