NAPAKA JE ZLATA VREDNA

NatisniE-pošta

Napaka je izkušnja, ki je ne želimo ponoviti. Zakaj? Ker smo se iz nje naučili, da ni bilo prijetno in da smo porabili 49 22veliko energije in časa za njen popravek. Starši, ki stalno preprečujejo, da bi otrok naredil napako, oropajo otroka te izkušnje. Poleg vsega je napaka temeljni gradnik samozavesti pri človeku. Prvi korak pri tem, ko naredimo napako, je, da najprej sledi neprijeten občutek, ki vodi k dejstvu, da moramo prevzeti odgovornost (učenje odgovornosti), se soočiti s tem, da smo ga polomili, in priznati sebi in drugim: »Polomil sem ga.« Drugi korak je, da otroka vprašamo: »Kako boš to popravil?« Tretji korak je, da otrok napako popravi. Ta korak spremlja zavedanje: »Zmorem.« Ko je napaka popravljena, otrok ve, da zmore, da se velja potruditi, da je uspešen. Vse to pa so občutki, ki so temelj, na katerem zraste samozavest.
Svetujeta Albert in Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij