VEZANA KNJIGA RAČUNOV

NatisniE-pošta

V skladu s spremembo Zakona o davčnem potrjevanju računov se vsem zavezancem, ki se za to odločijo, omogoča trajna uporaba vezane knjige računov. Za ta način izdajanja računov se bodo odločili predvsem tisti davčni zavezanci, ki izdajo malo računov in davčnih blagajn ne potrebujejo. Zavezanec, ki se odloči za izdajanje računov z uporabo vezane knjige računov, ne sme v istem poslovnem prostoru uporabljati elektronske naprave za izdajo računov. Način izdajanja računov zavezanec določi z internim aktom. V samem zakonu pa se je spremenil rok za posredovanje podatkov o izdanih računih. Po novem velja, da mora zavezanec od 1. januarja 2018 dalje davčnemu organu poslati podatke o računih iz vezane knjige prek elektronske povezave (mini blagajne) do 10. dne v mesecu, ki sledi mesecu izdaje računa. Zavezanci tako Finančni upravi RS poročajo enkrat na mesec. Zavezanec mora izdati račun kupcu najpozneje po dobavi oziroma opravljeni storitvi in prejetem plačilu.
B. F.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij