ZADRUŽNA KLET VINAKRAS ODPRLA PRVO VINSKO BANKO

NatisniE-pošta

49 13Zadruga Vinakras Sežana je v začetku leta slovesno odprla lastno vinsko banko – prvo vinsko banko na Krasu. Direktor vinske kleti Vinakras Sežana Marjan Colja je ob slovesni otvoritvi povedal: »Idejo za vinsko banko smo dobili od naših obiskovalcev, ki so nas v zadnjem času vedno pogosteje spraševali o možnostih hranjenja vin v naši kleti. Prvi korak do vinske banke je bila prenova arhivskega dela naše vinske kleti, kjer se nahajajo stare betonske vinske cisterne, ki so bile v uporabi do leta 1995, sedaj pa smo eni od starih cistern omogočili ponovno uporabo. Tu po novem domuje 33 skrbno varovanih sefov, ki omogočajo hranjenje okoli 1.400 steklenic izbranega vina. Trenutno imamo oddanih devet sefov, katerih lastniki so občine, poslovni partnerji in ministrstvo za kmetijstvo.« Storitev hrambe vin zadružna klet omogoča vsem, ki si to želijo, pa za to nimajo ustreznih prostorov in znanja. Cena desetletnega najema je simbolična in znaša 600 evrov. Vinakras se z vinsko banko postavlja ob bok drugim svetovno znanim vinskim kletem, ki tako obliko promocije poznajo že desetletja. V zadružni kleti pa napovedujejo, da bodo poleg vinske banke v kratkem odprli mini muzej lokalnih vinskih steklenic s poudarkom na njihovem paradnem vinu teran. Vinakras pa sladokusce navdušuje z novimi čokoladami, in sicer si po novem lahko privoščite čokolado s polnilom terana PTP, čokolado s polnilom teranovega likerja PTP in čokolado s polnilom likerja Vili. B. J.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij