8 MILIJONOV EVROV ZA PROJEKTE EPI IN PILOTNE PROJEKTE

NatisniE-pošta

Image8Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z dvema javnima razpisoma za izvajanje projektov Evropskega partnerstva za inovacije (EIP) in pilotne projekte, katerih cilj je spodbuditi učinkovitejši tehnološki razvoj in prenos znanja ter inovacij v kmetijstvo, živilstvo in gozdarstvo, razpisuje skupaj 8 milijonov evrov. Z razpisanimi nepovratnimi sredstvi daje ministrstvo močno spodbudo in signal za tesnejše sodelovanje med raziskovalci, svetovalci in kmetijskimi gospodarstvi ter drugimi akterji za hitrejše spodbujanje tehnološkega razvoja in tudi varovanja okolja ter prilagajanja podnebnim spremembam. V okviru projektov EIP in pilotnih projektov bo potekal razvoj novih proizvodov, praks, procesov in tehnologij, izvajali se bodo preizkusi novih spoznanj v praksi na kmetijskih gospodarstvih, novo pridobljeno znanje pa se bo transparentno in učinkovito razširjalo v javnosti. Objava obeh javnih razpisov je pomemben mejnik z vidika spodbujanja inovacij v kmetijstvu, živilstvu in gozdarstvu, Slovenija pa se s tem pridružuje skupini tistih držav članic EU, ki so uspešno zagnale pristop EIP tudi v praksi.

Objavljena javna razpisa se financirata iz dveh podukrepov v okviru ukrepa M16 Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020:
- podukrep 16.2 Razvoj novih proizvodov, praks, procesov in tehnologij
Temu podukrepu je v celotnem programskem obdobju 2014–2020 skupaj namenjenih 8,7 milijona evrov, v okviru prvega javnega razpisa pa je razpisanih 5 milijonov evrov, od tega 1 milijon evrov za pilotne projekte in 4 milijone evrov za projekte EIP.

- podukrep 16.5 Okolje in podnebne spremembe
Temu podukrepu je v programskem obdobju 2014–2020 namenjenih 5,6 milijona evrov. V okviru prvega javnega razpisa je tokrat razpisanih skupaj 3 milijone evrov, od tega 600.000 evrov za pilotne projekte in 2,4 milijona evrov za projekte EIP.
Vloge na javna razpisa je treba vložiti od 26. februarja 2018 do vključno 25. maja 2018 do 24. ure. Več o obeh javnih razpisih na spletni strani https://www.program-podezelja.si/sl/.
Besedilo in fotografija Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij