OBIŠČITE NAJVEČJI SLOVENSKI VRT

NatisniE-pošta

6. in 7. julij 2018 na Ptuju – Dnevi odprtih vrat Semenarne Ljubljana50 29

Organizirani ogledi ob 10.00 in 17.00 uri.
Strokovnjaki Semenarne Ljubljana vas bodo popeljali po največjem vrtu v Sloveniji. Z vami bodo Majda Veis, Barbara Lončar Vrhovec in Darko Vernik.

Na ogled bo več kakor 1.000 vzorcev, med njimi vse vrtnine, cvetlice in zelišča, vzgojena iz semena, ki je na voljo v semenskih vrečicah Semenarne Ljubljana, s poudarkom na avtohtonih in udomačenih sortah. Predstavljena bodo tudi različna zelišča in medovite rastline, ki so nepogrešljive na vrtovih ali balkonih in okenskih policah. Seveda ne bodo manjkale niti eksotične rastline, ki so značilne za različne predele sveta. Ogledati si bo mogoče tudi različne parkovne trate, posevke krmnih trav, travno-deteljnih mešanic in ostalih krmnih poljščin ter poskusna polja ozimnih in jarih žit ter sortnega poskusa krompirja.

ZA STROKOVNE IN PRAKTIČNE NASVETE BO NA VOLJO TUDI SPECIALISTKA ZA ZELENJADARSTVO IN OKRASNE RASTLINE MIŠA PUŠENJAK IZ KGZ MARIBOR.
Tudi letos bo zanimivo, drugačno in poučno. Obiščite nas!

50 30Prijave na ogled niso potrebne, razen za večje skupine. Vstopnine ni.
Naslov: Selekcijsko-poskusni center Ptuj, Ob Dravi 5a, Ptuj.
Utrinki z leta 2017:

SPC Ptuj je srce Semenarne Ljubljana. V njem vzdržujejo avtohtone slovenske sorte in tudi razvijajo nove sorte vrtnin in poljščin.
Fotografije arhiv Semenarne Ljubljana

Semenarna Ljubljana, www.semenarna.si

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij