ZAVARUJMO TLA V VRTU

NatisniE-pošta

Zemlja v vrtu naj ne bo nikoli gola, saj je tako izpostavljena soncu, dežju in vetru,50 28 ki uničujejo kakovost tal. Zato tla zaščitimo z zastirko, na izpraznjene gredice pa sejemo rastline za zeleno gnojenje, med katerimi so najprimernejše rastline, ki hitro kalijo in rastejo ter v kratkem času naredijo veliko zelene mase, ki prekrije in zaščiti tla.
Seme posejemo povprek po gredici in ga z grabljami rahlo zadelamo v tla. Poskrbimo za primerno vlago, da omogočimo kaljenje. Ko so rastline dovolj visoke ali ko potrebujemo prostor za setev naslednje vrtnine, jih pokosimo. Pustimo jih, da ovenijo, potem jih plitvo zadelamo v tla. Rastline za zeleno gnojenje zaščitijo zemljo pred neugodnimi vremenskimi vplivi, s svojimi koreninami prodirajo v spodnje plasti tal ter na površje prinesejo minerale in izprane hranilne snovi. Rahljajo in zračijo tla in tako izboljšujejo njihovo strukturo, hkrati pa zemljo bogatijo s humusom, ki rastline oskrbi z dovolj hrane. Rastline so zato močne in zdrave ter odpornejše proti stresu, kot so neugodne vremenske razmere in napadi bolezni in škodljivcev.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij