MOŽNOSTI ZA OKREPITEV SLOVENSKEGA SEMENARSTVA

NatisniE-pošta

V organizacij50 5i Kmetijskega inštituta Slovenije in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je konec marca 2018 v Ljubljani potekal strokovni posvet o možnostih za okrepitev slovenskega semenarstva v poljedelstvu in vrtnarstvu. Na njem so predstavili stanje v slovenskem semenarstvu, zakonodajo in strategijo na področju semenarstva ter možnosti in pogoje za semenarstvo, prenos znanja in povezovanje. Zadružna zveza Slovenije je s prispevkom predsednika zveze o povezovanju semenarjev in uporabnikov semena v pravične verige predstavila pomen sodelovanja pridelovalcev hrane s pridelovalci semen lokalnih sort pri zagotavljanju slovenske lokalne pridelave hrane in spodbujanju samooskrbe. Zveza je poudarila pomen spodbud za pridelavo semena in opozorila na številne izzive, ki vplivajo na razvoj semenarstva v Sloveniji. A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij