POTRJENA SPECIFIKACIJA ZA SADJE IN VLOŽENA SPREMEMBA SPECIFIKACIJE ZA MESO

NatisniE-pošta

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v začetku marca 2018 potrdilo specifikacijo za sadje in predelane izdelke iz sadja z označbo »izbrana kakovost, država pridelave in predelave Slovenija«. Zaščitni znak »izbrana kakovost – Slovenija« na sadju potrošnikom zagotavlja nadstandardno kakovost proizvodov in dodaten nadzor nad pridelavo in predelavo sadja ter obenem potrjuje, da je sadje v celoti pridelano in predelano v Sloveniji. Več o tem na: https://www.nasasuperhrana.si/
GIZ mesne industrije Slovenije in Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije pa sta na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vložila skupno vlogo za spremembo specifikacije za meso z označbo »izbrana kakovost, država pridelave in predelave Slovenija«. V shemo se vključuje tudi sektor prašičjega mesa, zato se predlagane spremembe specifikacije nanašajo predvsem na ustrezno spremembo naslova specifikacije, dodano je novo poglavje »prašičje meso«, ostale spremembe pa so smiselno vezane na predlagano dopolnitev specifikacije. Predlog dopolnjene specifikacije je objavljen na spletnih straneh MKGP. A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij