DELEŽNIKI ŽITNE VERIGE ZAČELI POGOVORE O LETOŠNJI LETINI

NatisniE-pošta

V maju 2018 so se v Ljubljani sestali deležniki v pridelavi in predelavi žit. Govorili so o letošnjem posevku in pričakujejo, glede na dosedanje stanje posevkov, da bo letina pšenice povprečna, razen v nekaterih območjih, kjer je padala toča ali pa je bila moča. Po dosedanjih ocenah so kmetje začeli sejati več krmne pšenice. Seznanili so se s stanjem na trgu z žiti. Obravnavali so predlog parametrov odkupa pšenice, kjer pridelovalci in zadruge želijo, da se poenostavijo parametri odkupa, oblikujejo trije kakovostni razredi, in sicer za izboljševalko ter krušno in krmno pšenico, opravi poračun vlage, dogovorijo priznani stroški prevoza in odkupa pšenice ter prilagodi izračun lastne cene pridelave pšenice na 5,3 tone donosa na hektar. Dogovorili so se tudi o aktivnostih, ki bodo potekale do odkupa letošnje žetve. M. A.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij