VINA ZADRUŽNIH KLETI MED NAJBOLJŠIMI NA SVETU

NatisniE-pošta

Mednarodno ocenjevanje vin Decanter World Wine Awards, ki ga prireja revija Decanter iz Združenega kraljestva, 51 38velja za eno od najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu.

51 39

Letos so med dobitniki prestižnih nagrad tudi zadružne vinske kleti. Klet Goriška 51 40Brda je prejela platinasto trofejo s 97 točkami od 100 za vino Rebula Bagueri Superior 2013, ki velja za sinonim Goriških Brd.

Na tekmovanju je Klet Brda sodelovala še drugimi vini, za katera je prejela tri srebrne in dve bronasti medalji. Klet Vinakras Sežana je prejela tri srebrne (za vina Teran Prestige, Teranton in Vitovska Prestige) in eno bronasto priznanje (za Izbrani teran). Vinska klet Metlika se lahko pohvali s srebrno trofejo za vino Portugalka, ki je poznano kot prvo mlado vino iz Bele krajine, Chardonnay 2017 je prejel priznanje v kategoriji commended, Metliška črnina PTP, ki letos praznuje 50. obletnico prve polnitve v steklenico, je prejela bronasto medaljo. A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij