VODA – ALFA IN OMEGA ZDRAVJA

NatisniE-pošta

Voda je najučinkovitejše naravno zdravilo. Tudi če se zdravo prehranjujemo in dovolj gibamo, 51 37vendar ne posvečamo dovolj pozornosti pitju vode, je ves vložen trud zaman. Če pijemo šele, ko začutimo žejo, je prepozno. Žeja se namreč pojavi šele takrat, ko telesu že nevarno primanjkuje tekočine za optimalno delovanje. Zaradi nepozornosti sčasoma tudi izgubimo občutek za žejo. Zlasti pozimi pijemo premalo vode. Vedeti moramo, da dnevno izločimo iz telesa od tri do štiri litre vode, samo z dihanjem od enega do dva litra, precej se je izloči tudi preko izločil in prebavil ter skozi kožo.


Poleg vseh tekočin, kot so kava, čaji, sokovi ter gazirane in alkoholne pijače, je za zdravje in dobro počutje nujno treba popiti tudi od dva do tri litre čiste tople vode, odvisno od telesne teže in fizične aktivnosti. Naštete tekočine nas namreč ne odžejajo, ampak telo dodatno dehidrirajo. Ko zjutraj vstanemo ter pol ure pred vsakim obrokom je dobro spiti vsaj tri decilitre vode.
Številne zdravstvene težave in bolezni, ko so motnje prebave, debelost, povišan krvni tlak in holesterol, zgaga, želodčna razjeda, glavobol, diabetes, žolčni kamni, artritis, astma, depresija in še mnoge druge, so predvsem posledica dehidracije. Vse bolj se uveljavlja metoda lajšanja in zdravljenja naštetih bolezni s pitjem šest decilitrov tople vode zjutraj na tešče.

Besedilo in fotografija Jožica Polajžer, specialistka za svetovanje v kmetijstvu

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij